Šampionem slovácké vinařské podoblasti Národní soutěže vín


Šampionem slovácké vinařské podoblasti Národní soutěže vín se stalo Svatovavřinecké 2011 pozdní sběr firmy Vinum Moravicum z Bzence. Celkem bylo přihlášeno 365 vzorků a stejné víno se stalo i vítězem kategorie červených suchých a polosuchých vín. ČTK to řekli organizátoři soutěže.

"Úspěch je o to cennější, že titulem šampion bylo oceněno červené víno, které se prosadilo nejen nad špičkovými bílými víny z Moravy, ale i v konkurenci červených vín z dnes preferovaných odrůd jako je Cabernet Sauvignon, Merlot či Cabernet Moravia," uvedla Jitka Bezchlebová z bzenecké firmy Vinum Moravicum.

Z celkem 365 vín udělila porota 41 zlatých, 64 stříbrných a sedm bronzových medailí. Do celostátního kola národní soutěže vín postoupilo ze slovácké vinařské podoblasti 257 vín.

Nominovaná vína budou spolu s postupujícími z vinařských podoblastí - velkopavlovické, mikulovské a znojemské a vinařské oblasti Čechy soutěžit o postup do finále a titul absolutního Šampiona a umístění v Salonu vín ČR, celoroční degustační expozici vín ve Valticích na Břeclavsku.


zpět na zprávy