Vinné trhy 2014


V květnu se na jižní Moravě konaly dvě výstavy, které nesou v názvu vinné trhy. Jedna již tradiční - Valtické vinné trhy a nově vzniklé Mikulovské vinné trhy.


47. Valtické vinné trhy - Wimbledon mezi výstavami


V pátek 9.5.2014 slavnostně zahájil 47. ročník Valtických vinných trhů chorál zpěvných vinařů vinařskou hymnou „Vinohrady, vinohrady“. Po slavnostním projevu předsedy Společnosti VVT Ing. Marka Šťastného byly předány medaile a diplomy a posléze i zvláštní ocenění - poháry úspěšným vinařům. Mezi oceněnými víny byl i náš MERLOT 2011, výběr z bobulí, který získal zlatou medaili. Po slavnostním ceremoniálu mohli hosté začít s degustací 885 shromážděných vzorků vín. Odpoledne hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek a ministryně Věra Jourová provedli poklepání základního kamene na opravy zámeckého areálu. Přítomní tak měli možnost z úst nejpovolanějších vyslechnout příslib, že i 48. VVT v roce 2015 budou v zámecké jízdárně - ale již opravené a krásné.


VI. Mikulovské vinné trhy

První květnový víkend se konalo vyhlášení výsledků VI. Mikulovských vinných trhů. Za účasti významných osobností veřejného i politického života byla vinařům předána jednotlivá ocenění. Vinum Moravicum si z Mikulova odvezlo 6 medailí. Do soutěže jsme přihlásili vína, která teprve do prodeje chystáme, můžete se tedy těšit na tato oceněná vína:


zpět na zprávy