Vinařství Vinum Moravicum - Bzenec jižní Morava

Bzenecké sklepy při svíčkách 2019



svicky_2019



Akční nabídka vín:






Aurelius 2018

Barva je jiskrná, plná, zlatě žlutá. Intenzivní vůně je široká se škálou ovocitých tónů zralého kiwi, žlutých špendlíků a zelených renklód. Chuť je lehce kořenitá, pikantní s harmonickou dochutí a pevnou kyselinu rýňákového charakteru, která víno předurčuje k zrání v láhvi. Zkuste servírovat k dušené krkovičce na houbách s jasmínovou rýží. Ideální teplota pro podávání je 11-12 °C.




Bzenecký Patriot 2018

Asambláží tří francouzských odrůd – Rulandské bílé, Rulandské šedé a Rulandské modré vzniklo víno plné barvy s jemně měděným nádechem. Široká vůně je komplexní a všestranná, zahrnuje medové tóny, pečené hrušky vanilku i jemnou krémovost. Chuť je vyvážená s dochutí karamelu a biskvitových sušenek, svěží kyselina v dochuti víno skvěle harmonizuje. Kombinujte například s opečenými kuřecími nudličkami servírovanými se špenátem a těstovinami. Ideální teplota pro podávání je 11-12 °C.




Cabernet Sauvignon Oak aged 2013

Barva vína je rudá s cihlovým až pomerančovým nádechem. Vůně vína je po 36 měsících ležení v dubovém sudu hutná, plná s příjemnou kouřovitostí a ovocným závanem jahod, malin a jemné marmelády. Chuť vína je bohatá, dlouhá s nádherně jemným a vyzrálým taninem. Dochuť vína je ovocná s příchutí kvalitní hořké čokolády. K vínu se bude hodit zvěřina s ovocnými omáčkami. Ideální teplota pro podávání je 14-16 °C.




Dornfelder 2016

Barva vína je temná, inkoustová s temnými fialkovými okraji. Vůně je intenzivní, ovocná, protkaná tóny drobného černého lesního ovoce jako ostružiny a borůvky, v závěru se prosazují zralé višně. Chuť je plná, bohatě ovocná s krásnou ostružinou a černou jeřabinou s dlouhou dochutí hořké čokolády a nakládaných višní. Víno se ideálně hodí k hovězímu masu připravovaným na grilu, podávat můžete i jen tvrdý sýr Comté. Ideální teplota pro podávání je 14 - 15 °C.




Florianka 2018

Barva vína je měkce žlutá se zelenkavým odleskem. Vůně je přímočará, lehce aromatická se směsicí tónů zralého angreštu, tropického liči a jemnou mineralitou. Nekomplikovaná chuť je příjemně nasládlá, lehká, avšak výrazná se svěží kyselinou. Víno bude skvělým doplňkem zejména k zeleninovým a těstovinovým salátům. Ideální teplota pro podávání je 11-12 °C.




Frankovka 2016

Barva vína je karmínová s jemným rubínovým zabarvením. Vůně vína je pevná, kořenitá se závanem po kvalitní hořké čokoládě a pražených kakaových bobech s lehkým ovocným dotekem brusinek. Chuť je vyzrálá, suchá, příjemně tříslovitá s dlouhou poctivou dochutí. K vínu doporučujeme pořádně vysoký steak z vepřového či hovězího masa. Ideální teplota pro podávání je 15 – 16 °C.




Merlot 2016

Výrazná, tmavá barva je granátová s višňově zbarveným meniskem. Vůně je měkká, po 15-ti měsíčním zráním v dubových sudech je nádherně vyležená a přímo pohladí jemným vanilkovým aroma a tóny zralých malin. Chuť je hebká, oblá, harmonická se sladkým taninem a s dochutí kvalitní hořké čokolády s lehkou peprností máty. Víno dokonale doplní svíčková pečně se smetanovou omáčkou, ze sýrů zkuste s Roquerortem či s tvrdým Comté. Ideální teplota pro podávání je 14 - 15 °C.




Muškát moravský 2019

Barva vína je lehká, světle citronově žlutá. Příjemná vůně je ovocitá, svěží s aroma citrusových plodů a kůry oloupané mandarinky s podtónem jemné vůně čerstvých hroznů. Decentní, nasládlá chuť opět evokuje chuť citrusových plodů a mandarinek. Víno působí svěže díky lahodné kyselině v závěru vína, která je osvěžující. Víno se skvěle hodí k lehkým ovocným dezertům a tvarohovým koláčkům. Ideální teplota pro podávání je 9-10°C. Případné vysrážení vinného kamene není na závadu vína.




Müller Thurgau 2019

Jasná barva je lehce žluto-zelná. Vůně je přímá, s ovocitým aroma zralých bělomasých broskví a bylinným aroma bílých hluchavek. V harmonické chuti víno koresponduje s vůní, středně dlouhá dochuť vína je zakončena příjemnou citrusovou kyselinou. Víno se skvěle hodí k lehkým předkrmům, k rybě či pokrmům z drůbeže. Ideální teplota pro podávání je 10 - 12 °C. Případné vysrážení vinného kamene není na závadu vína.




Neronet Dornfelder 2017

Jasná, jiskrná barva je rubínová s malinovým odstínem. Svěží vůně kombinuje ovocité tóny třešní a višní se sladkou vůní nugátu a čerstvé smetany. Chuť vína je vzletná, nekomplikovaná s ovocnou třešňovou dochutí, lehce nasládlá. Víno je přímo určeno k ovocným salátům či k lehké snídani k malinovo-smetanovému jogurtu s čokoládovým müsli. Ideální teplota pro podávání je 12 - 13 °C.




Neronet oak aged 2013

Barva vína je temná, tmavě višňová. Vůně je koncentrovaná, pozitivně ovlivněna dlouhým ležením v barikovém sudu, který vůni vína rozšířil o kouřové a vanilkovo-čokoládové tóny. V hutné, plné chuti dominuje zejména vjem kvalitní hořké čokolády a jemná kořenitost hřebíčku. Toto víno je předurčeno ke snoubení s kvalitním hovězím či zvěřinovým steakem. Ideální teplota pro podávání je 14-16 °C.




Pálava 2017

Barva vína je veselá, zelenkavá s olivově zeleným nádechem. V intenzivní vůni se nádherně prolíná aroma citrusových plodů a limetek s vůní proslazované pomerančové kůry. Chuť naplňuje očekávání jež slibuje vůně a nabízí harmonii příjemného zbytkového cukru se svěží citrusovou kyselinkou s dochutí pomerančové kůry. Skvělá kombinace bude s cheescakem, krásně se snoubí i se sýry, například Roquefortem. Ideální teplota pro podávání je 12 - 13 °C.




Rulandské šedé 2018

Barva vína má nádech červeného zlata s bronzovými odlesky. Bohatá vůně vína je intenzivní, plná tónů kandovaných hrušek a banánových plátků, dovršená vůní vanilky. Středně plná chuť je elegantně vyvážená s dozvuky lesních jahod a pečeného ovoce. Krásně se bude snoubit s pečenou kachničkou na jablečném lůžku se šťouchaným bramborem. Ideální teplota pro podávání je 12-13 °C.




Ryzlink rýnský 2018

Svěží barva je citronově žlutá, sytá a jiskrná. Vůně vína je komplexní, mnohočetná. Zprvu decentní vůně kvetoucího akátu a žlutého melounu se posouvá do strukturované vůně akátového dřeva. Dotek akátového sudu, v němž víno zrálo, se projevuje i v plné a šťavnaté chuti vína zakončené nasládlou taninovou dochutí. K vínu se nepochybně bude hodit steak z lososa či rizoto s houbami a parmezánem. Ideální teplota pro podávání je 11 - 12 °C.




Sauvignon 2017

Jiskrná barva vína je decentní se svěžím zelenkavým odstínem. Vůně je velmi koncentrovaná a široká. Spojují se v ní aromatické tóny zralého angreštu, zelené broskve a ušlechtilá plíseň Botrytis cinerea vše doplňuje o příjemný medový podtón. Chuť plně koresponduje s vůní a nabízí broskvovo-angreštové tóny s medovou dochutí, která ještě dlouho doznívá v ústech. Podávejte k pokrmům z drůbežího masa. Ideální teplota pro podávání je 12 - 13 °C.




Sauvignon Pálava 2018

Čistá, jiskrná barva má jemný zelenkavý nádech. Zprvu nenápadná vůně se postupně otvírá a nabízí tóny tropického manga a květů hluchavky. Příjemně nasládlá chuť evokuje tóny citrusové kůry a proslazeného kandovaného manga. Víno lze poměrně široce kombinovat s celou řadou pokrmů ze světlých mas, nádherně se bude snoubit s kuřetem kung-pao. Ideální teplota pro podávání je 11-12 °C.




Svatovavřinecké rosé 2017

Lososová barva vína je jiskrná a veselá. Přímočará svěží vůně nabízí ovocité tóny kompotovaných třešní a zralých malin. Chuť vína je široká s nástupem osvěžující kyselinky, dochuť je dlouhá, plná s ovocitým skladko-višňovým nádechem. Víno je ideální pro horké letní dny k posezení s přáteli, lze kombinovat s ovocnými i zeleninovými saláty či s lehce opečeným candátem. Ideální teplota pro podávání je 9 - 11 °C.




Sylvánské zelené 2018

Barva vína je veselá, žlutá s citronově žlutým třpytem. Vůně vína je jemná a decentní se svěžími tóny máty a citronové trávy. Celou osvěžující chutí se nese hravá kyselina s citrusovým nádechem, dochuť je lehká a líbivá. Víno je vhodné k pokrmům z ryb či k zeleninovým a těstovinovým salátům. Ideální teplota pro podávání je 11-12 °C.




Veltlínské červené rané 2019

Barva vína je jasná s lehce žlutým odstínem. V ovocité vůni vína se mísí tóny sušených banánových plátků, zralých broskví a bílého rybízu. Chuť je lehká, šťavnatá, příjemně suchá a shodně jako vůně nabízí tóny broskví a bílého rybízu v dochuti. Víno krásně doprovodí nekomplikované pokrmy, polévky a měkké sýry. 10 -12°C. Případné vysrážení vinného kamene není na závadu vína.








logo