XII. ročník mezinárodní soutěže kupáží, asambláží a známkových vín


Letos jsme se zúčastnili mezinárodní soutěže kupáží, asambláží a známkových vín, která se konala 24.4.2014 v Ostravě pod záštitou vínobuditelů K.A.H.A.N. Iniciátorem a duchovním otcem přehlídky vín byl v loňském roce zesnulý guru českého a moravského vinařství prof. Vilém Kraus.

V soutěži se utkala vína z 8 zemí - Česká republika, Slovensko, Portugalsko, Španělsko, Nizozemí, Polsko, Francie a Itálie.

V duchu myšlenky, že mísením vín mohou vznikat velmi zajímavá a osobitá vína jsme do soutěže přihlásili - cuvée Tramín červený Pálava 2010, známkové víno Bzenecký Patriot 2010 a cuvée Zweigeltrebe Neronet 2009, toto červené víno bylo želízkem v ohni našeho technologa Jana Bezchleba.

Výsledky byly zveřejněny na Výstavě vín Cuvée Ostrava v Zámku Zábřeh. Cuvée Tramín červený Pálava 2010, výběr z hroznů - získalo zlatou medaili v kategorii polosuchých a polosladkých vín od odborné komise a rovněž sklízelo úspěchy u komise veřejnosti, která jej určila za vítěze dané kategorie.

Červené cuvée Zweigeltrebe Neronet 2009, pozdní sběr - bylo u komise veřejnosti vyhlášeno Nejlépe hodnoceným tuzemským červeným vínem.

Zkrátka nepřišlo ani známkové víno Bzenecký Patriot 2010, pozdní sběr, který je vyroben z hroznů vyzrálých v trati Kněží hora ve Bzenci. Je to asambláž odrůd Rulandské bílé, Rulandské šedé a Rulandské modré, které jsou pro bzenecko typické. Toto víno získalo od komise veřejnosti stříbrnou medaili.

Je pro nás důležité vědět, že naše vína chutnají nejen odborníkům, ale i Vám vínomilům.


zpět na zprávy