Grand Prix Vinex


    GRAND PRIX VINEX je mezinárodní soutěž vín, jejímž cílem je na vysoké profesionální úrovni ohodnotit a ocenit nejlepší evropská a světová vína na trhu středoevropského regionu. Význam soutěže tak přesahuje hranice naší země - účastní se jí vína z několika evropských i zámořských destinací a v degustačních komisích zasedli mimo tuzemských degustátorů i zástupci z okolních vinařských zemí - Rakouska a Slovenska. Hodnocení vín přihlášených do 18. ročníku soutěže GRAND PRIX VINEX proběhlo ve dnech 7. a 8. února, slavnostní vyhlášení výsledků se uskutečnilo 2. března 2011.

    Celkem bylo hodnoceno 305 vín z Argentiny, Rakouska, České republiky, Německa, Moldávie, Slovenska a Slovinska. Vína byla hodnocena stobodovým systémem dle standardu OIV z roku 2009 pomocí počítačového systému na hodnocení vín Národního vinařského centra. Výsledné hodnocení vzorku bylo dáno aritmetickým průměrem hodnocení členů komise s eliminací krajních hodnot.

    Tímto sítem hodnocení se s úspěchem prodral Neronet 2008 jakostní víno odrůdové, který získal stříbrnou medaili a Rulandské šedé 2009 výběr z hroznů, které bylo dekorováno také stříbrnou medailí.



zpět na zprávy