Národní soutěž vín slovácké podoblasti 2013


V sobotu 7.9.2013 se v Uherském Hradišti - Mařaticích konal 3. ročník Národní soutěže vín slovácké podoblasti.

Národní soutěž vín patří k nejvýznamnějším a nejrozsáhlejším vinařským kláním v rámci České republiky. Dříve, než je víno umístěno do expozice Salonu vín ČR v majestátných sklepích valtického zámku, musí projít poměrně náročným třístupňovým hodnotícím systémem. První stupeň hodnocení tvoří nominační kola v jednotlivých vinařských podoblastech (slovácká, velkopavlovická, mikulovská, znojemská) a vinařské oblasti Čechy. Do nominačních kol soutěže mohou být přihlášeny jen vzorky vín s původem v dané podoblasti/ oblasti. Úspěšní kandidáti v jednotlivých kategoriích jsou následně nominováni do soutěže Salon vín ČR. Sto vín, která se probojují sítem dalších dvou hodnotících kol, se mohou honosit titulem Salon vín České republiky.

Výstava se konala v párty stanu ve Vinohradské ulici. K dispozici bylo 414 vzorků vín od 57 přihlášených vinařství. Za přítomnosti předsedy Svazu vinařů České republiky JUDr. Tibora Nyitraye byl slavnostně vyhlášen šampion soutěže a vítězové jednotlivých kategorií.

Krásného ohodnocení dosáhla tato naše vína:

Během celého dne probíhal bohatý doprovodný program. Svižně hrála cimbálová muzika Vinár. Představili se kandidáti na titul Hvězda slováckého folklóru o nejoblíbenější folklórní soubor a sbor, cimbálovou muziku a sólistu.

Atmosféra byla bujará a veselá, protkaná písněmi a tancem. Pokud máte rádi víno a zejména to ze Slovácka, tak si nenechte další ročník soutěže utéct.

zpět na zprávy