Pohár ministra zemědělství ČR pro Vinum Moravicum


chardonnay

Poprvé v historii našeho vinařství jsme se zúčastnili prestižní soutěže o Zlatý pohár VÍNO&DESTILÁTY. Do soutěže bylo přihlášeno celkem 543 vín z Čech, Moravy, Slovenska, Rakouska, Bulharska, Jižní Afriky, Maďarska, Francie, Itálie, Španělska, Řecka, Slovinska, Portugalska, Chile, Moldávie, Argentiny a Austrálie. Hned na poprvé se nám podařilo získat jednu ze dvou nejcennějších trofejí- Pohár ministra zemědělství ČR.Tuto prestižní cenu získává nejlepší víno domácího původu, letos to bylo Chardonnay 2007, slámové víno, č.š. 29/07 z vinařství Vinum Moravicum a.s.. Celkově naše víno skončilo na druhém místě za šampionem z Bulharska.

Chardonnay 2007, slámové víno získalo rovněž v roce 2009 na celosvětové výstavě CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLESS v konkurenci 5992 vzorků vín z 58 zemí celého světa stříbrnou medaili.

Získaná ocenění nás velice těší a povzbuzují naše nadšení vyrábět dobrá a kvalitní vína. Doufáme, že při vychutnávání tohoto vína budete stejně okouzleni jeho krásou jako my i vinaři a degustátoři jenž je vynesli na pomyslné stupně vítězů.



zpět na zprávy