Národní salon vín České republiky 2010


rulandske_modre ryzlink_vlassky
Cílem soutěže je vybrat 100 nejlepších moravských a českých vín, které se budou prezentovat v celoročně otevřené degustační expozici ve sklepních prostorách valtického zámku.

Salon vín české republiky je tradiční nejvyšší soutěží vín u nás. Podmínkou přihlášky vína do salonu vín ČR je jeho úspěch na některé z nominačních soutěží (vybraných soutěží jednotlivých vinařských podoblastí ČR a nejprestižnějších celostátních soutěží vín).

Jubilejní desátý ročník přinesl určité inovace. Vzorky se tentokrát hodnotily dvoukolově. Do druhého kola postoupilo 200 nejlepších vín, z nich se následně vybrala stovka vín, která získala titul „ SALON VÍN ČESKÉ REPUBLIKY 2010“.

Slavnostní předávání diplomů proběhlo v pátek 26.2.2010 a vinařská firma VINUM MORAVICUM a.s. k naší velké radosti byla jednou ze 48 vinařství, která se mohou pyšnit tímto prestižním oceněním. Tak jako v loňském roce tak i letos mohou milovníci lahodného vinného moku ochutnat ve vinařské expozici salonu vín ve Valticích z vinařství Vinum Moravicum a.s. dvě exkluzivní vína. Jedná se o Ryzlink vlašský 2008, pozdní sběr č.š. 26/08 a Rulandské modré klaret 2008, pozdní sběr č.š. 11/08

zpět na zprávy