Slavnostní otevření expozice Salonu vín ČR 2014





V pátek 28.2.2014 byl slavnostně otevřen nový ročník Salonu vín České republiky 2014. Slavnostní ceremoniál se již tradičně odehrával ve Španělské konírně valtického zámku, kde byli vyhlášeni vítězové jednotlivých kategorií, absolutní šampion Salonu vín 2014 a jednotlivým vinařstvím byly předány diplomy a medailony Salon vín 2014. Medailony si vybraná vinařství smí umístit na svou provozovnu, sklep či vinotéku, aby návštěvníci věděli, že jeho víno je umístěno v expozici Salonu vín ČR daného roku. Na našem sklepě bude tento medailon umístěn již po osmé. Tato skutečnost nás velmi těší a jsme rádi, že se naším vínům daří se pravidelně umisťovat mezi 100 nejlepších vín České republiky.


O soutěži

Stovka nejlepších moravských a českých vín je do Salonu vín vybírána prostřednictvím uceleného trojkolového systému hodnocení v rámci naší nejvyšší a největší soutěže vín. V úvodních kolech soutěže, hodnotících vína ve vinařských podoblastech velkopavlovické, mikulovské, slovácké a znojemské a z vinařské oblasti Čechy, bylo z 1526 vzorků vybráno 761 nejlepších vín, jež postoupila do prvního celostátního kola soutěže. Nejlepších 200 se následně probojovalo do 2. kola, z kterého vzešlo 100 nejlepších vín oceněných titulem Salon vín České republiky, absolutní Šampion, vítěz kategorie a titul pro nejlepší kolekci Salonu vín - národní soutěže vín 2014. Nad Salonem vín - národní soutěží vín 2014 převzal záštitu prezident České republiky Miloš Zeman.

Degustační expozice

Sto nejlepších vín je následně umístěno v celoroční degustační expozici Salon vín ČR, kde se s nimi mohou návštěvníci seznámit od 1. března do 31. ledna následujícího roku. Degustační expozice umístěná ve sklepení valtického zámku je otevřena vždy od úterý do čtvrtka od 9:30 do 17 hodin, v pátek a sobotu od 10:30 do 18 hodin a od června do září také v neděli od 10:30 do 17 hodin.



zpět na zprávy