Máme CHAMPIONA



Po loňském úspěchu v projektu Malá encyklopedie českých a moravských vín, kdy naše vína získala ocenění za nejlepší moravskou kolekci vín, letos přichází ocenění nejvyšší a titul CHAMPION pro Chardonnay 2005, slámové víno.

Nádherně vyzrálé, zlatavě zabarvené hrozny byly sklízeny dne 22.října 2005 na osluněném jižním svahu viniční tratě Nová Hora v obci Polešovice. Zavěšeny nad slámou ve starých půdních prostorách se hrozny sesychaly do podoby malých sladkých rozinek po dobu 3,5 měsíce. Dne 6.2.2006 byly hrozny sbírány a lisovány. Vylisovaný, medově-žlutý mošt dosahoval cukernatosti 41 °NM. Práce sklepmistra s tímto skvostem byla bezchybná, precizní a jejím výsledkem je výjimečné a excelentní víno Chardonnay 2005, slámové víno.

Barva vína je velmi plná, hutná, bohatá a výrazně zralá. Vůně je velmi výrazná a poskytuje zážitky z vyzrálého exotického ovoce (papáji, manga, liči) v kombinaci se sušeným a kandovaným ovocem. Chuť je jednoduše pohádková, plná a výrazná, bohatě kulatá. Je doslova nabitá exotickým ovocem, výrazně sladká, přesto však se svěží dochutí.
.

Analytické hodnoty:
CHARDONNAY 2005, slámové víno svou jedinečností dokázalo oslovit také světové odborníky, kteří ho ocenili stříbrnou medailí na mezinárodní výstavě vín Concours Mondial de Bruxelles. Doufáme, že Vás toto excelentní víno také osloví a vy ho oceníte svou přízní a při jeho degustaci zažijete spoustu příjemných chvil.

Dosaženého ocenění si velmi vážíme nejen proto, že jsme získali absolutního vítěze soutěže, ale i proto, že naše ucelená kolekce vín osadila krásné čtvrté místo mezi 122 významnými vinařstvími z Čecha a Moravy.

(Převzato z publikace „Malá encyklopedie českých a moravských vín“ od Branka Černého bližší informace též na www.vinnysklep.cz)

- O soutěži Malá encyklopedie českých a moravských vín
- O knižní publikaci "Malá encyklopedie českých a moravských vín"
- Malý rozhovor se sklepmistrem Vinum Moravicum, a.s.
- Branko Černý
zpět na zprávy